Bejelentkezés
RECEPTMANIA.HU

RECEPT
MáNIA

recept

Info

RECEPTMANIA.HU
//index.php?option=com_content&task=view&id=2650&Itemid=26

receptmánia - Forró csoki variációk

Több mint 4500-as receptgyűjtemény, amely folyamatosan bővülő virtuális szakácskönyv, a főzés szerelmeseinek közösségi helye.

Legújabb twittek

Keresés
Home | | | | | 2014. április 02. 
Fömenü
Kezdőlap
Receptek
Linkek
Kapcsolat
Recept keresése
Érdekes cikkek
Oldaltérkép
Jelenleg 12 vendég online
Belépve





Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Ajánlom az oldalt
Névnap
Ma 2014. 4. 2, szerda, Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.
huszadikszazad.hu
Forró csoki variációk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Háziasszony   
2006. szeptember 04.

1. 6 evőkanál kakaóport 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval összekeversz. Hozzáadsz 2 és fél bögre tejet és melegíted, hogy felolvadjon a cukor. Aztán hozzáadsz 2 és fél bögre tejszínt, egy csipet fahéjat, és egy fél rúd vaníliát. Tovább melegíted, de nem forralod fel. És kész.

 

2. 2 dl tejet felteszünk a tűzhelyre melegedni. Beledobunk 2 szem szegfűszeget és késhegynyi fahéjat. Amikor már jó meleg (de még nem forr) a tej, beledobunk 1 teáskanál NEM cukrozott és 1 kávéskanál cukrozott kakaóport (utóbbi pl. Nesquick). Kell még bele kb. 2 kockacukor és 1 kiskanál vaníliás cukor. És egy kis tejszín, kb. 5 teáskanál. Ezt még főzzük kb. 2 percig, utána leszűrve bögrébe öntjük.

 

3. 15 dkg csokit főzni 10 percig lassú tűzön, ezt ízesíteni fahéjjal, szegfűszeggel, erre jön a 0, 5l tej egy kicsit összefőzöd és kiöntöd a bögrébe, amibe előzőleg tettél kb. evőkanál tejszínt.

 

4. Ha 2 személyre csinálod, kb. 4 dl tejjel kezd. Tegyél bele 4 púpozott kanál holland kakaóport, kb. 5 szegfűszeget, 4 nagyobb fahéjdarabkát, és kb. 2 vagy 3 púpozott kanál barna cukrot (ebben nem vagyok biztos, úgyhogy kóstold meg). Kezd el kevergetni, főzzed lassú tűzön, ne hagyd felforrni. Amikor forrna, vagy vedd még kisebbre a lángot , vagy kicsit emeld meg az edényt, és a tűz felett kevergesd még kb. 5 percig. Ez azért fontos, mert a főzögetés alatt jól összeállnak az ízek. Nagyon figyeld az állagát, mert az se jó, ha nagyon besűrűsödik. Szerintem akkor tökéletes, ha csak picivel sűrűbb a kakaónál. Amikor kitöltöd, mindenképp szűrőn keresztül öntsd, mert a fűszerdarabkákat idegesítő kortyolgatni. Én néha teszek bele egy csipetnyi chilit is.

 

 

5. A la Jamie Olivier: Kell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jó minőségű sűrű tejszín, tojássárgája, és a legvégén kis zsíros tejjel felengedve, de csak amennyire muszáj, megkapod a kívánt állagú forró csokit. Ízesítheted narancshéjjal, mentával, különböző likőrökkel, mézzel, ínyencek chilivel bolondítják.

 

6. Tejmentesen: Jó minőségű normális (nem cukrozott vagy instant) kakaóporból cca. két púpos teáskanálnyit egy teás cukorral és pár cseppnyi forró vízzel krémesre keverem és felöntöm 2 dl forró vízzel. Ízlés szerint mehet bele a tejszín, de nem kell túlzásba vinni. Szerintem a kakaópor mennyisége a döntő az igazi ízhatás kialakításában. Próbáljátok ki így, sok-sok kakaóval. Nagyon finom, krémes, testes, sűrű ital lesz belőle és teljesen más íze van mint a tejjel felengedett kakaószerű „forró csokinak”.

 

7. Bögrénként 2 evőkanál főzős kakaót összekeverek ugyanannyi kristálycukorral, és 1 kiskanál neszkávéval, hideg vízzel krémmé keverem, és felöntöm forró-habos tejjel.

 

8. Kb. 3-4 evőkanál kakaót 3-4 evőkanál kristálycukorral összekeverek és a tűzön 1-2 percig karamellizálom. Majd teszek bele egy késhegynyi őrölt szerecsendiót, őrölt kardamom magot, és fahéjat, majd fölöntöm kb. 2 dl tejjel. Ezt jól összeforralom, majd hozzáöntök még 4 dl tejet. A tetejére tejszínhabot teszek, amit fahéjas porcukorral hintek meg.

Utolsó frissítés ( 2006. december 11. )
 
< Előző   Következő >
Recept kereső
Egyéni keresés
Időjárás Budapestben
Ajánlott receptek
Népszerű receptek
Copyright 2008 receptmania.hu - All Rights Reserved. Design by DGLScripts.Com
Magyar Honlap Linkek Hungarian Web Toplista PageRank Toplista - SEO Tools


Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_6is0h6v5pecrmoual43o7o7rf0, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0