Bejelentkezés
RECEPTMANIA.HU

RECEPT
MáNIA

recept

Info

RECEPTMANIA.HU
//index.php?Itemid=26&id=4232&option=com_content&task=view

receptmánia - Csodálatos vadkacsa-leves

Több mint 4500-as receptgyűjtemény, amely folyamatosan bővülő virtuális szakácskönyv, a főzés szerelmeseinek közösségi helye. Vajas, tejfölös, ponty, alkoholmentes, ünnepi, bólé. Előételek, levesek, főzelékek, sültek, halételek, sütemények, édességek, egészséges életmód, háztartás, konyha, Érdekes cikkek, Érdekességek, Advent, Receptek a karácsonyi menühöz

Legújabb twittek

ha van kedvetek kísérletezni :) Kreatív kenyér http://t.co/wueYBDqwaX http://t.co/aGhV6XJh0x

Habos málnatorta - sütés nélküli csábító élvezet http://t.co/vAQRlmbtlN

Juhtúrós padlizsánkrém: A teljes recept http://t.co/6JEBfbvMoH

Juhtúrós padlizsánkrém http://t.co/OPUDK2XwBe

Tökfőzelék recept https://t.co/JWMXbuiM6A

TOJÁSFEHÉRJE poros vajkrém recept http://t.co/M1H3gb6jgL

RECEPT: Süllőfilé roston Frank Sándor mesterszakácstól http://t.co/PqnFan6y3y

Málnahab pikk-pakk!: Kattints ide a recept olvasásához! http://t.co/dnbeN9ODEj

RT @noklapjacafe: Vitamindús ízorgia: 3 könnyű nyári saláta http://t.co/EPz45xKpup http://t.co/MyKC5X4RgO

Répaturmix almával: Kattints ide a recept olvasásához! http://t.co/I7lZJ5zmXU

Ilyen a tökéletes töltött káposzta gazdagon-Videó http://t.co/eJkqgXw33h

RECEPT: Sütőtök leves http://t.co/6lsht5W29o

A legomlósabb meggyes pite A tésztához: 50 dkg finomliszt 10 dkg cukor 20 dkg zsír 1 tojás 1 kis doboz tejf… http://t.co/ATS9vCKYyz

Robi tesóm elég menőbe tolja a hambit ! Saját recept alapján készül, egyszerűen fenséges ! Próbáljátok ki ti is :) http://t.co/K6VcDjEv35

szeretitek? Szilvás túrógombóc http://t.co/1X3XTXOBS6 http://t.co/psoaexD4jB

Sertésmáj vagy csirkemáj? Te melyiket készíted? #kkgasztronómia http://t.co/S4TNQUrWMK

Sertésmáj vagy csirkemáj? Te melyiket készíted? #kkgasztronómia http://t.co/Elj7UftuFI

Vargányás lecsó bográcsban: A teljes recept http://t.co/h5tMlaO7yy

sajtos stangli mániás vagyok asszem. :D kb. 1 hónap kihagyás után új recept a blogon: http://t.co/1Iu3zoP13d http://t.co/u3Vcec9vfC

Vargányás lecsó bográcsban http://t.co/gc8SrxBXfk

Állandóan eltűnt az étel a hűtőjéből, felszerelt egy rejtett kamerát. A vér is megfagyott benne attól, amit... http://t.co/vRGKPxFuX5

Megfelelő táplálkozással azonban elősegíthetjük pajzsmirigyünk egészséges működését és csökkenthetjük a... http://t.co/O41XIO5cUU

3 étel, ami segít természetesen fogyni... http://t.co/5dIjYc26hq

10 ÉTEL, AMI MEGVÁLTOZTATHATJA A SZEMED SZÍNÉT 60 NAP ALATT! http://t.co/XKfSS7fN0t

Miként az étel, a boldogság is csak akkor igazán finom, csak akkor valódi, ha megosztjuk valakivel. Osszátok meg... http://t.co/3oiCM9oS31

Nyerj most egyéves Ízek és Érzések magazin előfizetést! Új étel, új élet - receptek és házi praktikák meddőség... http://t.co/sQPpfxS6so

Talán nem is vagyunk vele teljesen tisztában, de rengeteg fermentált étel vesz körül minket, csak a... http://t.co/UrWAfeoqmK

A 10 legmérgezőbb étel kutyáknak http://t.co/klbmpfnmZP

A legtöbbünknél a rossz szájszag csupán egy elfogyasztott étel vagy ital utáni átmeneti jelenség, máskor, mint a... http://t.co/gVJHs20rwh

Melyek a legjobb természetes gyógymódok az influenzára? http://t.co/kKyt0gdxJ1

Nyerj most egyéves Ízek és Érzések magazin előfizetést! Új étel, új élet - receptek és házi praktikák meddőség... http://t.co/6WhW60VCpW

Állandóan eltűnt az étel a hűtőjéből, felszerelt egy rejtett kamerát. A vér is megfagyott benne attól, amit... http://t.co/7T3BeXDeHO

Elképesztő, mennyi só van bennük: 6 kedvelt étel, amit inkább ne adj a gyereknek http://t.co/tvkibWBsQs

Az uborka ez egyik legszélesebb körben termesztett étel világszerte. Nézzük meg, minek köszönheti népszerűségét... http://t.co/ZWqkNYhg8R

Vajon tudok vegaként élni? Sokáig gondolkodtam és végül arra jutottam, hogy igen. Holnaptól kezdve nem lesz hús az étel választékaim között!

Íme öt fantasztikus teljes kiőrlésű étel a barna rizsen és a teljes kiőrlésű kenyéren kívül, amelyet étrendjéhez... http://t.co/W5ObosgxoX

Közben Vas megye határán .... http://t.co/a9i9qnKeVs

Bátya faluban minden olyan étel főzőversenye, amiben fokhagyma van . http://t.co/vIuwkq6AzB http://t.co/y2xVo0L8yg

Minden olyan étel főzőversenye, amiben fokhagyma van Bátya faluban. http://t.co/vIuwkq6AzB http://t.co/WbhPJSPpJv

Állandóan eltűnt az étel a hűtőjéből, felszerelt egy rejtett kamerát. A vér is megfagyott benne attól, amit... http://t.co/cg3qxZXO7t

Keresés
Home | | | | | 2013. június 02. 
Fömenü
Kezdőlap
Receptek
Linkek
Kapcsolat
Recept keresése
Érdekes cikkek
Oldaltérkép
Jelenleg 4 vendég online
Belépve





Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Ajánlom az oldalt
Névnap
Ma 2013. 6. 2, vasárnap, Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.
huszadikszazad.hu
Csodálatos vadkacsa-leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Háziasszony   
2007. január 11.

Hozzávalók 6 személyre: 1 vadkacsa, 50 dkg vegyes idényzöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 húsleveskocka, 1 dl morzsolt csemegekukorica, 1 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál liszt. 3 szem szegfűszeg és szegfűbors, 1-1 szál zellerlevél és lestyán, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 10 szem egész fekete bors, 2 szem borókabogyó, késhegynyi piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.

 

A vadkacsát igen gondos tisztítás után darabjaira vágom. (A tolltokokat mind egy szálig kihúzogatom a bőréből, vagy nagyon tokos bőr esetén inkább lenyúzom.) Az apró kockákra metélt füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vagdalt vöröshagymát, majd a kacsadarabokat is rátéve, mindkét felüket hirtelen lepirítom. Ezután ráöntök 2,5 1 vizet. Beleteszem a húsleveskockákat. Az összes fűszert egy teatojásba téve, belelógatom a levesbe. A leves elkészülte után így könnyűszerrel kivehető egyben az egész, a darabos fűszereket nem kell „halászni”. A levest felforralom, majd először fedő nélkül főzöm. Megvárom, amíg a habját elfövi (nem szedem le a habot), ezután kis lángon, fedő alatt puhára főzöm a húst. Leszűrve a levet, beleteszem a közben megtisztított és kis hasábokra vagdalt zöldséget és a szemes kukoricát. (Lehet főtt konzerv kukorica is, ezt azonban csak a leves elkészülte után teszem bele.) A kicsontozott vadkacsahúst metéltre vágva rakom a fazékba. A bort, a tejszínt és a tejfölt a liszttel simára keverem, beleöntöm a forrásban lévő levesbe, és folytonos keverés közben jól kiforralom. Megkóstolom, s ha szükséges, kevés sóval utána ízesítem, és nagyon apró (mogyorónyi) burgonyagombóckákat főzök bele. Rendkívül ízletes, tartalmas leves, amelyet csak különleges alkalmakkor szoktam készíteni.

Utolsó frissítés ( 2009. április 10. )
 
< Előző   Következő >
Recept kereső
Egyéni keresés
Időjárás Budapestben
Ajánlott receptek
Népszerű receptek
Copyright 2008 receptmania.hu - All Rights Reserved. Design by DGLScripts.Com
Magyar Honlap Linkek Hungarian Web Toplista PageRank Toplista - SEO Tools