Bejelentkezés
RECEPTMANIA.HU

RECEPT
MáNIA

recept

Info

RECEPTMANIA.HU
//index.php?Itemid=26&id=4232&option=com_content&task=view

receptmánia - Csodálatos vadkacsa-leves

Több mint 4500-as receptgyűjtemény, amely folyamatosan bővülő virtuális szakácskönyv, a főzés szerelmeseinek közösségi helye. Vajas, tejfölös, ponty, alkoholmentes, ünnepi, bólé. Előételek, levesek, főzelékek, sültek, halételek, sütemények, édességek, egészséges életmód, háztartás, konyha, Érdekes cikkek, Érdekességek, Advent, Receptek a karácsonyi menühöz

Legújabb twittek

# # Rice receptek Ha keres egy rizs recept arra, hogy elkápráztassa a vacsora vendégei ....

nefeljmenem: "koszi" :D Klikk ide: http://t.co/3kB7btf9C4 #recept #receptek #apróséf http://t.co/Lk9HVIuIUC

Ez a mini muffin nálunk most nem partyra készült... Éljen a pótfarsang!!! Recept a blogon: http://t.co/KN5bPiwTJJ http://t.co/RFYVO9qzIs

Házi leves lehetővé teszi, hogy a szakács a teljes uralom alatt mi kerül az egyes recept http://t.co/fJQxstSTXk

Csoda süti recept – én eperrel készítettem de isteni volt! << Kattints a képre és nézd meg a receptet!↓↓↓ http://t.co/EABdGDwgcf

Délutáni lazítós... ;) Klikk ide a receptért: http://t.co/j2YNbAqFbt #recept... http://t.co/zGziic1Sgw

Recept: Fánk a sütőből Hozzávalók: 50 dkg liszt 1,5 dl aludttej 2,5 dl tej (vagy egyszerűen 4 dl tej :)) 7 dkg cu… http://t.co/qODd2h0i9Z

"Rizseshús": Kattints ide a recept olvasásához! http://t.co/Dsy19XR8AX

Fánk a sütőből Hozzávalók: 50 dkg liszt 1,5 dl aludttej 2,5 dl tej (vagy egyszerűen 4 dl tej :)) 7 dkg cukor … http://t.co/6VNiwq4HZ4

Joghurtos-hagymás csirkecomb Hozzávalók: 3 egész csirkecomb kifilézve 3 fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma 4 dl… http://t.co/oK2APtB61I

Baconben sült sertésszűz (gluténmentes) Hozzávalók: 1 db sertésszűz (50-60 dkg) 10 szelet bacon 4 gerezd fokh… http://t.co/QGYSBjlvHO

Recept: Joghurtos-hagymás csirkecomb Hozzávalók: 3 egész csirkecomb kifilézve 3 fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma … http://t.co/EWi1RwmXV8

A mai recept ajánlat:http://t.co/zPgFBkSFUp http://t.co/cNUNoui97f

Ma ismét ez a recept a favorit! ;) Klikk ide: http://t.co/PjRFeqM5xN #recept #receptek #apróséf http://t.co/vsPKgqqV6U

Amerikai töltött fasírt: A teljes recept http://t.co/BRIISuXEAy

Mustáros zöldbab: A teljes recept http://t.co/tbss5k1Rl8

Recept: Baconben sült sertésszűz (gluténmentes) Hozzávalók: 1 db sertésszűz (50-60 dkg) 10 szelet bacon 4 gerezd… http://t.co/e1zrjEjKS5

Íme 5 étel, mely harcol a látásromlással! Számos létfontosságú tápanyaggal megpakolva, egyes élelmiszerek képesek... http://t.co/rGhfFH3Bso

6 zsírgyilkos étel, amit enned kéne! http://t.co/phqDbOUfUR

"Sokszor sírva álltam az étel felett, és gondolkoztam: Megegyem???" - egy nagy fogyás története. http://t.co/tDzhr86dpi

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

@Szikkim Nem, előbb borok utcája, majd olasz étel fesztivál, aztan a szüreti fesztivál. Ezek ilyan őrültek.

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

Minden olyan étel, amit a súlygyarapodás miatt fogyasztunk, tápanyagban és kalóriában gazdagnak kell lennie, de... http://t.co/RD7vCvP25e

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

Ez a 8 legjobb étel a beleknek http://t.co/kk0WgGIgDO

Ki nem szereti a finom ételeket? Egy ínyenc mindig kipróbálja az új ízeket, új konyhákat. Mi lehet jobb egy... http://t.co/lEbPjH92GO

9 rendkívül egészséges, természetes étel http://t.co/PEEtHcBxOO

13 étel az agy egészséges működéséhez http://t.co/T5osB9liVw

@gazs @dezo vissza kell adni az egesz kukorica-izet az amcsiknak, a kukorica nem magyaros etel!

RT @OMGezigaz: Én: *nem kezdem el a filmet, amíg nincs előttem egy hatalmas tányér étel* Én: *a tányér üres, még mielőtt a főcím véget érne*

Életem legborzalmasabb 2 napján vagyok túl. Alvás, étel és nyugalom kéretik idefáradni az elkövetkezendő napokban.

Keresés
Home | | | | | 2013. június 02. 
Fömenü
Kezdőlap
Receptek
Linkek
Kapcsolat
Recept keresése
Érdekes cikkek
Oldaltérkép
Jelenleg 4 vendég online
Belépve





Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Ajánlom az oldalt
Névnap
Ma 2013. 6. 2, vasárnap, Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.
huszadikszazad.hu
Csodálatos vadkacsa-leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Háziasszony   
2007. január 11.

Hozzávalók 6 személyre: 1 vadkacsa, 50 dkg vegyes idényzöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 húsleveskocka, 1 dl morzsolt csemegekukorica, 1 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál liszt. 3 szem szegfűszeg és szegfűbors, 1-1 szál zellerlevél és lestyán, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 10 szem egész fekete bors, 2 szem borókabogyó, késhegynyi piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.

 

A vadkacsát igen gondos tisztítás után darabjaira vágom. (A tolltokokat mind egy szálig kihúzogatom a bőréből, vagy nagyon tokos bőr esetén inkább lenyúzom.) Az apró kockákra metélt füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vagdalt vöröshagymát, majd a kacsadarabokat is rátéve, mindkét felüket hirtelen lepirítom. Ezután ráöntök 2,5 1 vizet. Beleteszem a húsleveskockákat. Az összes fűszert egy teatojásba téve, belelógatom a levesbe. A leves elkészülte után így könnyűszerrel kivehető egyben az egész, a darabos fűszereket nem kell „halászni”. A levest felforralom, majd először fedő nélkül főzöm. Megvárom, amíg a habját elfövi (nem szedem le a habot), ezután kis lángon, fedő alatt puhára főzöm a húst. Leszűrve a levet, beleteszem a közben megtisztított és kis hasábokra vagdalt zöldséget és a szemes kukoricát. (Lehet főtt konzerv kukorica is, ezt azonban csak a leves elkészülte után teszem bele.) A kicsontozott vadkacsahúst metéltre vágva rakom a fazékba. A bort, a tejszínt és a tejfölt a liszttel simára keverem, beleöntöm a forrásban lévő levesbe, és folytonos keverés közben jól kiforralom. Megkóstolom, s ha szükséges, kevés sóval utána ízesítem, és nagyon apró (mogyorónyi) burgonyagombóckákat főzök bele. Rendkívül ízletes, tartalmas leves, amelyet csak különleges alkalmakkor szoktam készíteni.

Utolsó frissítés ( 2009. április 10. )
 
< Előző   Következő >
Recept kereső
Egyéni keresés
Időjárás Budapestben
Ajánlott receptek
Népszerű receptek
Copyright 2008 receptmania.hu - All Rights Reserved. Design by DGLScripts.Com
Magyar Honlap Linkek Hungarian Web Toplista PageRank Toplista - SEO Tools