Bejelentkezés
RECEPTMANIA.HU

RECEPT
MáNIA

recept

Info

RECEPTMANIA.HU
//index.php?Itemid=26&id=4232&option=com_content&task=view

receptmánia - Csodálatos vadkacsa-leves

Több mint 4500-as receptgyűjtemény, amely folyamatosan bővülő virtuális szakácskönyv, a főzés szerelmeseinek közösségi helye. Vajas, tejfölös, ponty, alkoholmentes, ünnepi, bólé. Előételek, levesek, főzelékek, sültek, halételek, sütemények, édességek, egészséges életmód, háztartás, konyha, Érdekes cikkek, Érdekességek, Advent, Receptek a karácsonyi menühöz

Legújabb twittek

Túrós-sárgabarackos álom recept Boribonka konyhájából - Receptneked.hu http://t.co/hsryGH4Aks

Amit a fagylaltnál is jobban imádunk #origo #táfelspicc #recept #madártej Cikk:http://t.co/liBezkOTNw http://t.co/lRX1r1vIS4

Isten ajándéka ez az ital!!!!!! :D Recept itt: http://t.co/r6mb0HPhnB #recept #receptek #apróséf http://t.co/xDTTQe7KLO

Könnyű esti leves! ;) Klikk ide: http://t.co/tqBd2lXWTz #recept #receptek #apróséf http://t.co/60vxcctInZ

A könnyű vizes piskóta legnépszerűbb receptje http://t.co/zzQDkutiNb

Ananászos Ice Tea: A teljes recept http://t.co/7BTszWCyZt

A RECEPT, AMELY LEGYŐZI A SZÍVBETEGSÉGEKET..TOVÁBB >> http://t.co/2ZnZp9yR0F

Ananászos Ice Tea http://t.co/EDQgRl7Fby

Töltött paprika...:) -->RECEPT:http://t.co/Ly6zZmK7ig A receptet... http://t.co/FIK44QrJDk

Citromos szeletek, recept http://t.co/6sTZWhkbS8

Másnapos rakott brokkoli á la Zsótti recept - alovakatanyulakelbasztak: alovakatanyulakelbasztak: A tegnapi... http://t.co/QMMn1hZ6Qm

Áfonyás vagy málnás banánkrém leves: A teljes recept http://t.co/GSvvMLQYJK

Áfonyás vagy málnás banánkrém leves http://t.co/q5ma0SbF0z

Megint egy "remek zsírégető" (= valójában csak vízhajtó) "recept"... #GameOfWeights #diéta #egészséges #életmód http://t.co/tYOMxsQJCq

Meggyes-vaníliakrémes kosárkák: Kattints ide a recept olvasásához! http://t.co/qPOmiHUIO8

Itt az idő! ;) Klikk ide: http://t.co/cxCarq4z1S #recept #receptek #apróséf http://t.co/6fy4JmLtLt

Nagyon egyszerű. Nagyon finom recept. Most készítettem el és nyammi😋- One Pot Garlic Parmesan Pasta | Damn Delicious http://t.co/VvUjdCxxKG

Saját recept! http://t.co/xmr6YJDcfS http://t.co/YPeDbiv6qH

Így készül az igazi Cézár-saláta – videó http://t.co/MVsq9rUoKf

Májkárosodás 7 korai tünete és 3 szuper májtisztító recept http://t.co/yG2SAepSTM

Az étrendünk nagyban befolyásolja az agyunk egészségét. Vannak ételek, amelyek optimalizálják az agyi funkciókat,... http://t.co/dbZt3IauVN

A méz ez egyetlen étel, mely... http://t.co/75L7Fqrl5o

A fogyókúra igencsak nagy kihívást jelent modern világunkban. Az emberi faj napról napra gyorsabb léptekkel... http://t.co/OLvC3d8VXC

Nincs többé romlott étel http://t.co/L8KpubtL7E

Égesd el a felesleges zsírt a következő 6 étel segítségével, biztos hatás! http://t.co/XU3exST1lK

NYOLC ÉTEL, AMIT SOHA NEM VOLNA SZABAD HŰTŐBE TENNI http://t.co/pUUwaOWIu1

A 7 legjobb lúgosító étel http://t.co/zydjLSvF1r

répafőzeléket eszem, és nem tudom eldönteni, hogy ízlik-e vagy sem, de legalább étel

A mai modern világ modern étrendjében rengeteg savas étel található. A fogyasztói társadalom és a... http://t.co/13zAiQOdJd

Nagyon fontos, hogy egészségesen tartsuk a beleinket, ennek a kulcsa pedig a jó emésztés. Manapság, ebben a... http://t.co/VYAEMioQic

Az emésztőrendszeri problémák mai világunkban rengeteg embert sújtanak, köszönhető ez a nem megfelelő... http://t.co/jSA3svNx2a

Mi volt a legrosszabb étel, amit valaha ettél? — Egyszer ettem banánt ráolvasztott trappista sajttal. Nem kíváno... http://t.co/qwFZhnBFmv

EZ AZ! PONT ITT A GOND!!!: "A létminimumnál a KSH a normatív élelmiszer-fogyasztást veszi alapul, vagyis hogy... http://t.co/qSowYNGCR6

RT @codmusichungary: Ez aztán a nem semmi, minden pizza és étel mellé egy üveg 0,25 literes TOPJOY is jár 99 Ft-ért! Mi aztán... http://t…

Bizonyos tengeri halak, mint a szardínia és a lazac rengeteg egészséges zsírt tartalmaznak, mivel tele vannak... http://t.co/R9OD8Mqp0B

http://t.co/DjYLMvJcUf @PLiviacska Baba, olvasd el! <3

Ez aztán a nem semmi, minden pizza és étel mellé egy üveg 0,25 literes TOPJOY is jár 99 Ft-ért! Mi aztán... http://t.co/0TEJEm5pjh

A legszegényebbek asztalára szánt étel havi 24 ezerből jön ki http://t.co/Rm6wgFwr7a #feedly

Minél ízletesebb egy étel, minél többféle komponensből áll össze, annál inkább arra késztet minket, hogy többet... http://t.co/DnJzWeuZIY

Az igazi parasztos falusi étel mi nem a tacskóban vesszük házi itt minden

Keresés
Home | | | | | 2013. június 02. 
Fömenü
Kezdőlap
Receptek
Linkek
Kapcsolat
Recept keresése
Érdekes cikkek
Oldaltérkép
Jelenleg 4 vendég online
Belépve





Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Ajánlom az oldalt
Névnap
Ma 2013. 6. 2, vasárnap, Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.
huszadikszazad.hu
Csodálatos vadkacsa-leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Háziasszony   
2007. január 11.

Hozzávalók 6 személyre: 1 vadkacsa, 50 dkg vegyes idényzöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 húsleveskocka, 1 dl morzsolt csemegekukorica, 1 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál liszt. 3 szem szegfűszeg és szegfűbors, 1-1 szál zellerlevél és lestyán, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 10 szem egész fekete bors, 2 szem borókabogyó, késhegynyi piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.

 

A vadkacsát igen gondos tisztítás után darabjaira vágom. (A tolltokokat mind egy szálig kihúzogatom a bőréből, vagy nagyon tokos bőr esetén inkább lenyúzom.) Az apró kockákra metélt füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vagdalt vöröshagymát, majd a kacsadarabokat is rátéve, mindkét felüket hirtelen lepirítom. Ezután ráöntök 2,5 1 vizet. Beleteszem a húsleveskockákat. Az összes fűszert egy teatojásba téve, belelógatom a levesbe. A leves elkészülte után így könnyűszerrel kivehető egyben az egész, a darabos fűszereket nem kell „halászni”. A levest felforralom, majd először fedő nélkül főzöm. Megvárom, amíg a habját elfövi (nem szedem le a habot), ezután kis lángon, fedő alatt puhára főzöm a húst. Leszűrve a levet, beleteszem a közben megtisztított és kis hasábokra vagdalt zöldséget és a szemes kukoricát. (Lehet főtt konzerv kukorica is, ezt azonban csak a leves elkészülte után teszem bele.) A kicsontozott vadkacsahúst metéltre vágva rakom a fazékba. A bort, a tejszínt és a tejfölt a liszttel simára keverem, beleöntöm a forrásban lévő levesbe, és folytonos keverés közben jól kiforralom. Megkóstolom, s ha szükséges, kevés sóval utána ízesítem, és nagyon apró (mogyorónyi) burgonyagombóckákat főzök bele. Rendkívül ízletes, tartalmas leves, amelyet csak különleges alkalmakkor szoktam készíteni.

Utolsó frissítés ( 2009. április 10. )
 
< Előző   Következő >
Recept kereső
Egyéni keresés
Időjárás Budapestben
Ajánlott receptek
Népszerű receptek
Copyright 2008 receptmania.hu - All Rights Reserved. Design by DGLScripts.Com
Magyar Honlap Linkek Hungarian Web Toplista PageRank Toplista - SEO Tools