Bejelentkezés
RECEPTMANIA.HU

RECEPT
MáNIA

recept

Info

RECEPTMANIA.HU
//index.php?Itemid=26&id=4232&option=com_content&task=view

receptmánia - Csodálatos vadkacsa-leves

Több mint 4500-as receptgyűjtemény, amely folyamatosan bővülő virtuális szakácskönyv, a főzés szerelmeseinek közösségi helye. Vajas, tejfölös, ponty, alkoholmentes, ünnepi, bólé. Előételek, levesek, főzelékek, sültek, halételek, sütemények, édességek, egészséges életmód, háztartás, konyha, Érdekes cikkek, Érdekességek, Advent, Receptek a karácsonyi menühöz

Legújabb twittek

Májkrokett: A teljes recept http://t.co/2YcA5umzNh

Zombikat a világnak (Dying light egy jól bevált recept?): http://t.co/CjRRhCjOkb @YouTube által

Nutellás sajttorta pirított mogyoróval recept Makuka241 konyhájából - Receptneked.hu http://t.co/j9WCmOxxOh

Májkrokett http://t.co/b1NIzLUk8Q

Tócsni sajttal és (vagy) zöldségekkel: Kattints ide a recept olvasásához! http://t.co/jIB4eS4Qe3

Svájci vajkrém recept https://t.co/0mNA1RVm4m

A mai recept ajánlat:http://t.co/wzytlygAg3 http://t.co/Bh8DploCeP

Gombapaprikás kapros-túrós galuskával recept Bagyinszkiné Évi konyhájából - Receptneked.hu http://t.co/K3dPsUhRGv

Diós-mézes pogácsa recept - http://t.co/aJXDg0x8yq http://t.co/YRhrBHtGbU

Az orvosok megdöbbenésére: természetes orvosság van a rákra (recept) http://t.co/D8sBMUjzKV

Recept: Túrós kölesfelfújt Hozzávalók: 12,5 dkg köles 4 tojás 3 dl tej 2 dl víz 25 dkg túró 15-20 dkg cukor 1 csom… http://t.co/Y74XgkmNBk

Recept: Batyus csirkecomb Hozzávalók batyunként: 1 db csirke alsó- vagy felsőcomb 1/4 fej hagyma feldarabolva 1 ge… http://t.co/ft4D0mEMk0

Recept: Almás palacsinta IV. Hozzávalók: 3 bögre liszt (lehet vegyesen, mindenféle) 3 tojás 2 bögre tej 1 dkg éles… http://t.co/VqRtD3OxPo

Recept: Gyömbéres sárgarépa-krémleves II. Hozzávalók: 2 közepes szál sárgarépa (40-50 dkg) 1 kis fej vöröshagyma 1… http://t.co/UFzVk5G454

Recept: Gazdag bundáskenyér Hozzávalók: A bundáskenyérhez: félig szikkadt kenyérszeletek tojás só Valamint: karik… http://t.co/iEG2NBlFuE

#recept Bocifarok pörkölt krumplipürével http://t.co/d7Zt0JIBdH http://t.co/QTQbbyOXhR

Túrós kölesfelfújt Hozzávalók: 12,5 dkg köles 4 tojás 3 dl tej 2 dl víz 25 dkg túró 15-20 dkg cukor 1 csoma… http://t.co/yiUDroCR9L

Batyus csirkecomb Hozzávalók batyunként: 1 db csirke alsó- vagy felsőcomb 1/4 fej hagyma feldarabolva 1 gerezd … http://t.co/bTVzj6yzea

Almás palacsinta IV. Hozzávalók: 3 bögre liszt (lehet vegyesen, mindenféle) 3 tojás 2 bögre tej 1 dkg élesztő … http://t.co/hrHPmdwtM8

Gyömbéres sárgarépa-krémleves II. Hozzávalók: 2 közepes szál sárgarépa (40-50 dkg) 1 kis fej vöröshagyma 1,5 cm… http://t.co/agnsUahMx2

Meg fogja találni néhány extra közönséges finom étel receptek itt. http://t.co/vOkYrGlxKO

@fuggoo % éttermek és kajáldák sehol sincsenek! Sem a kiszolgálás sem az étel minősége. Főleg itt észak-keleten botrány szerintem. :/

Mindannyian szenvedünk stressztől; manapság ezt nem könnyű elkerülni a hektikus, rohanó életstílusunknak... http://t.co/A7PICD6P05

egyszerű, kevés idő ráfordítással igazán finom csirkés étel Rizses csirkemell... http://t.co/YPJYr9pNpf

Savanyús tál#pickle dish#food#restaurante#étterem#étel#savanyú#natural#kaja# http://t.co/dCLmeaGzE6

A téli időszakban a gabonák, a zöldségek, a banán, a datolya, füge a legmelengetőbb étel. Próbálja ki :) #Magnapress http://t.co/PJTb7jMroC

Egy Tál Étel a Rock Cafe-ban by SzoboszloSound http://t.co/oHWT9YKFJ6 http://t.co/YzUxB106R2

5 könnyű és modern étel kezdőknek Nem kell megijednünk a sütéstől és főzéstől akkor sem, ha kezdő háziasszonyok... http://t.co/FWeFHg4K3T

Étkezés, evolúció, öregedés http://t.co/qhjcTWerXD

"Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete." (George Bernard Shaw) http://t.co/9r1Rl73DKP

A lasagne es a gyros a legjobb etel reszegsegre.

33 magyar étel, amely meghódíthatja a világot http://t.co/hWsASxjNsW

Nem rossz, még lehetne egy kis reszelt sajtot szórni rá... :) http://t.co/XdshAe2Ken

A 10 legjobb zsírégető étel, amelyet beépíthet az étrendjébe http://t.co/2NZScWGspW

Pajzsmirigy betegek diétája – 6 fogyasztandó és 4 elkerülendő étel ( Szerző: Dr. Tihanyi László ) http://t.co/t47YxVVlym

Mini szendók#mini sandwich#étel#étterem#food#restaurante#sandwich#cold plate#hidegtál# http://t.co/MoOOqY3YMo

Magas rosttartalmú étel a belek egészséges működéséhez. http://t.co/Cy1DjsKHgt

Mi volt a legfinomabb étel, amit valaha ettél? — nem szoktam enni :$ http://t.co/8qzVMxJNgv

I'm at New York Étel- és salátabár in Szeged https://t.co/w6mccCvx7E

Keresés
Home | | | | | 2013. június 02. 
Fömenü
Kezdőlap
Receptek
Linkek
Kapcsolat
Recept keresése
Érdekes cikkek
Oldaltérkép
Jelenleg 4 vendég online
Belépve





Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Ajánlom az oldalt
Névnap
Ma 2013. 6. 2, vasárnap, Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.
huszadikszazad.hu
Csodálatos vadkacsa-leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Háziasszony   
2007. január 11.

Hozzávalók 6 személyre: 1 vadkacsa, 50 dkg vegyes idényzöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 húsleveskocka, 1 dl morzsolt csemegekukorica, 1 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál liszt. 3 szem szegfűszeg és szegfűbors, 1-1 szál zellerlevél és lestyán, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 10 szem egész fekete bors, 2 szem borókabogyó, késhegynyi piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.

 

A vadkacsát igen gondos tisztítás után darabjaira vágom. (A tolltokokat mind egy szálig kihúzogatom a bőréből, vagy nagyon tokos bőr esetén inkább lenyúzom.) Az apró kockákra metélt füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vagdalt vöröshagymát, majd a kacsadarabokat is rátéve, mindkét felüket hirtelen lepirítom. Ezután ráöntök 2,5 1 vizet. Beleteszem a húsleveskockákat. Az összes fűszert egy teatojásba téve, belelógatom a levesbe. A leves elkészülte után így könnyűszerrel kivehető egyben az egész, a darabos fűszereket nem kell „halászni”. A levest felforralom, majd először fedő nélkül főzöm. Megvárom, amíg a habját elfövi (nem szedem le a habot), ezután kis lángon, fedő alatt puhára főzöm a húst. Leszűrve a levet, beleteszem a közben megtisztított és kis hasábokra vagdalt zöldséget és a szemes kukoricát. (Lehet főtt konzerv kukorica is, ezt azonban csak a leves elkészülte után teszem bele.) A kicsontozott vadkacsahúst metéltre vágva rakom a fazékba. A bort, a tejszínt és a tejfölt a liszttel simára keverem, beleöntöm a forrásban lévő levesbe, és folytonos keverés közben jól kiforralom. Megkóstolom, s ha szükséges, kevés sóval utána ízesítem, és nagyon apró (mogyorónyi) burgonyagombóckákat főzök bele. Rendkívül ízletes, tartalmas leves, amelyet csak különleges alkalmakkor szoktam készíteni.

Utolsó frissítés ( 2009. április 10. )
 
< Előző   Következő >
Recept kereső
Egyéni keresés
Időjárás Budapestben
Ajánlott receptek
Népszerű receptek
Copyright 2008 receptmania.hu - All Rights Reserved. Design by DGLScripts.Com
Magyar Honlap Linkek Hungarian Web Toplista PageRank Toplista - SEO Tools