Bejelentkezés
RECEPTMANIA.HU

RECEPT
MáNIA

recept

Info

RECEPTMANIA.HU
//index.php?Itemid=26&id=4232&option=com_content&task=view

receptmánia - Csodálatos vadkacsa-leves

Több mint 4500-as receptgyűjtemény, amely folyamatosan bővülő virtuális szakácskönyv, a főzés szerelmeseinek közösségi helye.

Legújabb twittek

Nosztalgia krémes nagypapinak https://t.co/0mlFaBM5ln

Omlós rudak szilvalekvárral recept Szilvalekvár helyett elkészíthetjük bármiféle más lekvárral, mákkal vagy dióval… https://t.co/MpDkQatJ2A

8 gluténmentes recept a lapos hasért https://t.co/dqKpBGZpCy

Spárgakrémleves: https://t.co/QkKTDvcXGh Csatlakozz:... https://t.co/WtOsCUed6d

Sütőtökös-csicseriborsós curry recept Ha a halszószt kihagyjuk belőle (és mondjuk sóval helyettesítjük), akkor veg… https://t.co/6x0VdDN0QU

Recept: Isteni, egészséges köret krumpli helyett! https://t.co/I3NtibDFbX

Recept: Ez valami mesés! Mézes-fahéjas almatorta! https://t.co/ZqnjvKTmTR

Csirkemell sajtos-burgonyás bundában 60 dkg csirkemellfilé só A bundához: 2 db tojás 10 dkg reszelt sajt 1 db burg… https://t.co/04H89hCDYu

Rozmaringos csirkemell sajtmártogatóssal recept https://t.co/bRerEr8HdU

Görögjoghurtos piskóta mézes-joghurtos krémmel recept Nagyon szeretem a puha, joghurtos, kavart piskótákat, és a l… https://t.co/yiowv9Umac

Lecsós burgonyás egytál https://t.co/Lij1fjvru3

Tojással töltött burgonya recept egy igazán fantasztikus vacsora ötlet! Próbáljátok ki! Olcsó és nagyon ízltes :) https://t.co/ogAIiRVFHH

Nem lehet mindig édeset enni. https://t.co/XPgEsyyViO

Tárkonyos-gombás csirkeraguleves 1 nagy fej vöröshagyma 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 db csirkemell 1 kis üv… https://t.co/KjdgqYaSZx

Vendéget vársz? Egy jó Túrós pogácsa recept Fehér Katicától jól jöhet ;) https://t.co/wxMYhbV6tl

Tojásfasírt KonyhaMalackától recept Húsvétra vagy csak egy gyors vacsorára is elkészíthetjük ezeket a tojásgömböcö… https://t.co/D7BCvgVgMG

Tatár beefsteak magyarosan recept A tatár beefsteaknek sok változata van - van, aki a kapribogyós uborkás, és van,… https://t.co/wmDEyyPYUM

Nem szárad ki, foszlós és nagyon finom. https://t.co/n1nDx4XvUO

Sárgaborsókrémleves gombával https://t.co/R8iMawBHv1 https://t.co/B2TY3VVe2K

Sajtcsúcsos töltött pogácsa A tésztához: 50 dkg finomliszt 5 dkg élesztő 25 dkg vaj 1/2 db citrom leve 1 dl tej 1 … https://t.co/oWc05282zd

Etel + ital = Vigyazat Kaja 1 https://t.co/LQGz2OY1DF via @YouTube

Talán nem is vagyunk vele teljesen tisztában, de rengeteg fermentált étel vesz körül minket, csak a... https://t.co/RKqy4vmKJ7

Grillezett lazac avokádós mangósalsával recept A grillezett lazac akár magában is csodálatos étel lenne, de ezzel … https://t.co/Xd6cBDMTJo

A legtöbbünknél a rossz szájszag csupán egy elfogyasztott étel vagy ital utáni átmeneti jelenség, máskor, mint a... https://t.co/TKdIo97TnC

Melyek a legjobb természetes gyógymódok az influenzára? https://t.co/L0sXHizJEx

Az uborka ez egyik legszélesebb körben termesztett étel világszerte. Nézzük meg, minek köszönheti népszerűségét... https://t.co/1km8G0H8JD

RT @AnCsii17: -Van egyáltalán olyan étel, amit megehetsz? -Abszolút jó a kérdés, sajnos nincs ilyen. 1 éve fényevő vagyok!

Íme öt fantasztikus teljes kiőrlésű étel a barna rizsen és a teljes kiőrlésű kenyéren kívül, amelyet étrendjéhez... https://t.co/41gXWVRawh

Az olívabogyó az egyetlen étel, aminél érzem azt a klasszikus "elrepít egy mediterrán helyre" érzést.

soha nem dobok ki kajat,de most ki fogok dobni 6olivabogyot ami a salimban volt az nem etel hanem a satan pokolban kovacsolt fegyvere

Egyetek FÉLÁRON Budapest egyik legtrendibb éttermében. Kattanj rá! 😉 https://t.co/p0RRP5kcA9

Az az etterem, ami ront az etel minosegen, vagy kisebb adagot ad, - mert nem megy olyan jol - az megis mitol varja a megvaltast?!

Kiváló mediterrán, lúgosító étel alacsony kalóriatartammal. https://t.co/eARBBdNamz

A vérszegénység nem betegség, hanem tünet. Egy köbmilliliter vérben 4-5 millió vörösvérsejt van, melyek átlagos... https://t.co/P3fYllenRN

Recept: A legfinomabb étel a világon! https://t.co/GNwatjfnWi

Nem kell mindig urizálni. Sokszor jobban esik egy egyszerű, hagyományos étel, mint egy órákig készülő fogás.... https://t.co/7pQ8HshrgZ

Szuper finom és egészséges izomépítő ételek az edzés mellé! :) https://t.co/8TP1oU9mLE

Próbáld ki tippjeinket, ha szeretnéd elkerülni a megfázást és az influenzát! https://t.co/thgqazoF0F

Sok étel vész kárba! https://t.co/I0QrF94niU https://t.co/flZzIO24OS

Kiváló étel kombinációk https://t.co/vCH1sqVkWi

Keresés
Home | | | | | 2013. június 02. 
Fömenü
Kezdőlap
Receptek
Linkek
Kapcsolat
Recept keresése
Érdekes cikkek
Oldaltérkép
Jelenleg 4 vendég online
Belépve





Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Ajánlom az oldalt
Névnap
Ma 2013. 6. 2, vasárnap, Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.
huszadikszazad.hu
Csodálatos vadkacsa-leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Háziasszony   
2007. január 11.

Hozzávalók 6 személyre: 1 vadkacsa, 50 dkg vegyes idényzöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 húsleveskocka, 1 dl morzsolt csemegekukorica, 1 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál liszt. 3 szem szegfűszeg és szegfűbors, 1-1 szál zellerlevél és lestyán, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 10 szem egész fekete bors, 2 szem borókabogyó, késhegynyi piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.

 

A vadkacsát igen gondos tisztítás után darabjaira vágom. (A tolltokokat mind egy szálig kihúzogatom a bőréből, vagy nagyon tokos bőr esetén inkább lenyúzom.) Az apró kockákra metélt füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vagdalt vöröshagymát, majd a kacsadarabokat is rátéve, mindkét felüket hirtelen lepirítom. Ezután ráöntök 2,5 1 vizet. Beleteszem a húsleveskockákat. Az összes fűszert egy teatojásba téve, belelógatom a levesbe. A leves elkészülte után így könnyűszerrel kivehető egyben az egész, a darabos fűszereket nem kell „halászni”. A levest felforralom, majd először fedő nélkül főzöm. Megvárom, amíg a habját elfövi (nem szedem le a habot), ezután kis lángon, fedő alatt puhára főzöm a húst. Leszűrve a levet, beleteszem a közben megtisztított és kis hasábokra vagdalt zöldséget és a szemes kukoricát. (Lehet főtt konzerv kukorica is, ezt azonban csak a leves elkészülte után teszem bele.) A kicsontozott vadkacsahúst metéltre vágva rakom a fazékba. A bort, a tejszínt és a tejfölt a liszttel simára keverem, beleöntöm a forrásban lévő levesbe, és folytonos keverés közben jól kiforralom. Megkóstolom, s ha szükséges, kevés sóval utána ízesítem, és nagyon apró (mogyorónyi) burgonyagombóckákat főzök bele. Rendkívül ízletes, tartalmas leves, amelyet csak különleges alkalmakkor szoktam készíteni.

Utolsó frissítés ( 2009. április 10. )
 
< Előző   Következő >
Recept kereső
Egyéni keresés
Időjárás Budapestben
Ajánlott receptek
Népszerű receptek
Copyright 2008 receptmania.hu - All Rights Reserved. Design by DGLScripts.Com
Magyar Honlap Linkek Hungarian Web Toplista PageRank Toplista - SEO Tools