Bejelentkezés
RECEPTMANIA.HU

RECEPT
MáNIA

recept

Info

RECEPTMANIA.HU
//index.php?Itemid=26&id=4232&option=com_content&task=view

receptmánia - Csodálatos vadkacsa-leves

Több mint 4500-as receptgyűjtemény, amely folyamatosan bővülő virtuális szakácskönyv, a főzés szerelmeseinek közösségi helye. Vajas, tejfölös, ponty, alkoholmentes, ünnepi, bólé. Előételek, levesek, főzelékek, sültek, halételek, sütemények, édességek, egészséges életmód, háztartás, konyha, Érdekes cikkek, Érdekességek, Advent, Receptek a karácsonyi menühöz

Legújabb twittek

Egy nem mindennapi recept! Ismeritek? Klikk: http://t.co/3hQfE58Fkz #recept #receptek #apróséf http://t.co/WyzSryIAEv

A tökéletes forró csoki recept a blogon! :) http://t.co/ub7fV7tmt5 http://t.co/40Ta3WDrpu

Íme a NAGY RECEPT Szükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit reszeljünk le és keverjük össze 500ml... http://t.co/EcnwE8LI2Z

Ma estére ajánljuk! ;) Recpet itt: http://t.co/03URltFzXd #recept #receptek #apróséf http://t.co/gliTbvp9Rq

Twix házilag: Kattints ide a recept olvasásához! http://t.co/0m6a9Eu20H

Szaloncukor kókuszosan http://t.co/8YCoPO6zp4 http://t.co/caCPDOzEYL

Gesztenyés krémes Lizinka konyhájából | NOSALTY http://t.co/Nn4cxHSdAi

Bólyi túrós lepény – Nagyon szeretjük, néha megbolondítom meggyel is | …Több mint recept http://t.co/XPzJpWTnH9 http://t.co/LQtzLgpFAq

Csirkemellsonka: A teljes recept http://t.co/th4UoaDIfF

Csirkemellsonka http://t.co/BE7KZtDPvR

A legfinomabb diós kifli leveles tésztából - Egyszerű és isteni http://t.co/gsGyGiPkV9

Kedvenc császármorzsám! :) Klikk ide: http://t.co/4VRpHrsKzC #recept #receptek #apróséf http://t.co/eneZr952A5

ropogós sós sütemény Egyszerű sajtos tallér recept http://t.co/mlBhOLpdup http://t.co/XOlZQeCdSn

Áfonya turmix: A teljes recept http://t.co/DywYAIF0vZ

Áfonya turmix http://t.co/PVpFG97J18

Ha magas a vérnyomás: só helyett zöld fűszereket tegyél az ételbe! · Recept http://t.co/ME5dRrKxbq

RECEPT: édes-savanyú lilakáposzta, paprika és pácolt tofu http://t.co/pjkgX04sSn

Mézes, de nem édes - csirkecomb: A teljes recept http://t.co/yqXNdQRPTJ

Mézes, de nem édes - csirkecomb http://t.co/jh3av9HzGy

Tonhalas pite: A teljes recept http://t.co/mpb185f4KY

A méz az egyik legtáplálóbb étel. Ez a méhek által létrehozott szirup nem csak cukrokat tartalmaz, hanem sok... http://t.co/mecyizCSM0

VIPS (75) Ország: Spanyolország Kategória: Étel, ital - gyorsétterem Letöltés: 9 http://t.co/dN9MH3nU94 http://t.co/kVtyaM6SNv

A következő mediterrán étel tálalható köretként és főételként egyaránt. http://t.co/TBaoXRlBfX

Kriszti kolléganőnktől egy kis esti nasi... =D Az étel neve: kolbászos pogácsa... =D ...még nem halottam... http://t.co/l2UHsrEFFY

@bazska utánanéztem ennek a whole30-nek, egyetemista életvitelbe nemigen fér bele a folyamatos főtt étel, szenya helyett mit ajánlasz?

Kutatók megállapították, hogy a legtöbb szülő elégtelent kapna amiatt, hogy az étel, amit gyermekeiknek... http://t.co/o0a06dNOF7

Leves a megtestesítője kényelmet egy csodálatos lelket melegítő étel tele egészséges összetevőket, http://t.co/fJQxsuJHlw

Egy egyszerű és különleges étel, akár a hétköznapokra is! ;) Klikk ide:... http://t.co/GdUvQItjXC

Egy egyszerű és különleges étel, akár a hétköznapokra is! :) Klikk ide: http://t.co/4iPoPpjLbM

Goethe-koszorúcskák – mandulás, ribizlis linzer recept Nem ritka, ha egy étel neve egy híres emberhez köthető. ... http://t.co/IRweCOnZny

Amiota - pereczkati: "komolyabban" tanulom a kemiat, egyre jobban felek mindenfele fem es muanyag etel ill.... http://t.co/PkiG0eU1r7

Meg fogja találni néhány extra közönséges finom étel receptek itt. http://t.co/JeyVaxRCg7

"@oligaliga: Az ösztöneim is megsúgták... http://t.co/uxIs5BKPHU" Olvassàtok el. Light élelmiszer-rémmese.

Mindannyian szenvedünk stressztől; manapság ezt nem könnyű elkerülni a hektikus, rohanó életstílusunknak... http://t.co/ROLc2dibWa

Az omlett az egyik legegyszerűbb étel, amely lehet reggeli, ebéd vagy vacsora. A spenótos omlett meg egyszerűen... http://t.co/cUUHt8DpGw

Étkezés, evolúció, öregedés http://t.co/JTqodZ4SGC

Otthonról is belekóstolhat a pacalos pizzába - szerencsére ez nem egy étel, hanem egy slam poetry est, amit az i... http://t.co/UpcpYA8ycr

Új szabályozás készül az étel- és italautomaták üzemeltetésére: Az Ital- és Áruautomata Szövetség bevonásával ... http://t.co/Riv9xTEPz5

@erahurka Az igencsak különleges étel lenne. :D

A 10 legjobb zsírégető étel, amelyet beépíthet az étrendjébe http://t.co/20EGsi8EDh

Keresés
Home | | | | | 2013. június 02. 
Fömenü
Kezdőlap
Receptek
Linkek
Kapcsolat
Recept keresése
Érdekes cikkek
Oldaltérkép
Jelenleg 4 vendég online
Belépve





Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
Ajánlom az oldalt
Névnap
Ma 2013. 6. 2, vasárnap, Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.
huszadikszazad.hu
Csodálatos vadkacsa-leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Háziasszony   
2007. január 11.

Hozzávalók 6 személyre: 1 vadkacsa, 50 dkg vegyes idényzöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 húsleveskocka, 1 dl morzsolt csemegekukorica, 1 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál liszt. 3 szem szegfűszeg és szegfűbors, 1-1 szál zellerlevél és lestyán, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 10 szem egész fekete bors, 2 szem borókabogyó, késhegynyi piros fűszerpaprika, ízlés szerint só.

 

A vadkacsát igen gondos tisztítás után darabjaira vágom. (A tolltokokat mind egy szálig kihúzogatom a bőréből, vagy nagyon tokos bőr esetén inkább lenyúzom.) Az apró kockákra metélt füstölt szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vagdalt vöröshagymát, majd a kacsadarabokat is rátéve, mindkét felüket hirtelen lepirítom. Ezután ráöntök 2,5 1 vizet. Beleteszem a húsleveskockákat. Az összes fűszert egy teatojásba téve, belelógatom a levesbe. A leves elkészülte után így könnyűszerrel kivehető egyben az egész, a darabos fűszereket nem kell „halászni”. A levest felforralom, majd először fedő nélkül főzöm. Megvárom, amíg a habját elfövi (nem szedem le a habot), ezután kis lángon, fedő alatt puhára főzöm a húst. Leszűrve a levet, beleteszem a közben megtisztított és kis hasábokra vagdalt zöldséget és a szemes kukoricát. (Lehet főtt konzerv kukorica is, ezt azonban csak a leves elkészülte után teszem bele.) A kicsontozott vadkacsahúst metéltre vágva rakom a fazékba. A bort, a tejszínt és a tejfölt a liszttel simára keverem, beleöntöm a forrásban lévő levesbe, és folytonos keverés közben jól kiforralom. Megkóstolom, s ha szükséges, kevés sóval utána ízesítem, és nagyon apró (mogyorónyi) burgonyagombóckákat főzök bele. Rendkívül ízletes, tartalmas leves, amelyet csak különleges alkalmakkor szoktam készíteni.

Utolsó frissítés ( 2009. április 10. )
 
< Előző   Következő >
Recept kereső
Egyéni keresés
Időjárás Budapestben
Ajánlott receptek
Népszerű receptek
Copyright 2008 receptmania.hu - All Rights Reserved. Design by DGLScripts.Com
Magyar Honlap Linkek Hungarian Web Toplista PageRank Toplista - SEO Tools